Ectosense rondt zaaifinanciering af met Saffelberg Investments

Internationale Dag van de Slaap — Ectosense, een aanbieder van innovatieve ‘digital health’ oplossingen voor de aanpak van slaapaandoeningen en geïncubeerd in het imec.istart programma, maakt bekend dat het € 1.5 miljoen in zaaikapitaal heeft opgehaald in een ronde geleid door Saffelberg Investments, een Brusselse private-equity. Verscheidene topmanagers en ondernemers zullen in de ronde deelnemen.

Bart Van Pee, CEO van Ectosense, verduidelijkt:

“Na de succesvolle validatie van ons diagnostisch toestel bij onze klinische partners zoals de Mobile Health Unit en Future Health ZOL (Genk), is het bedrijf klaar om een volgende fase aan te vatten. Met Saffelberg brengen we niet enkel een internationale verschaffer van groeikapitaal met een aanzienlijke permante kapitaalbasis aan boord, maar verzekeren we ons ook van de waardevolle hands-on begeleiding van ondernemers die zelf reeds bedrijven tot ware multinationals hebben uitgebouwd.”

Luc Osselaer, mede-investeerder en bestuurder bij Saffelberg, gaat verder:

“Ectosense is goed gepositioneerd om een significant aandeel te veroveren in de sterk groeiende markt van slaap aandoeningen nu het bedrijf haar eerste innovatieve product lanceert, NightOwl®. We kijken ernaar uit om dit ambitieus team actief te ondersteunen in het versnellen van hun onderneming.”

Frederik Massie, CTO van Ectosense, merkt op:

“Vandaag, op de Internationale Dag van de Slaap, zijn we ons bewust van de miljoenen niet-vastgestelde slaap apneu lijders terwijl we ons team uitbreiden om deze personen in de juiste behandeling te krijgen met ons diagnostisch toestel, NightOwl®. Slaap apneu wordt gerelateerd aan heel wat chronische aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en chronisch hartfalen, en het aanpakken van de onderdiagnose is essentieel om de lasten hiervan – zowel voor de patiënt als voor de zorgverzekeraar – sterk te reduceren.”

Ectosense is een onderneming geïncubeerd in de imec.istart en Start it @KBC programma’s. Sven De Cleyn, imec.istart Program Manager, becommentarieert:

“Ectosense is één van de sterke startups actief in de gezondheidszorg in de portefeuille van imec.istart binnen onze ‘health vertical’. De financiering van Saffelberg brengt de eerste externe aandeelhouder binnen, wat de totale financiering van dit project op € 3 miljoen brengt. Nu dat Ectosense haar incubatie-fase afsluit, kijken we er naar uit om het team verder te helpen in hun groeitraject terwijl een blijvende impact op de samenleving wordt nagestreefd, in overeenstemming met de missie van imec.istart.”

 

Over slaapapneu

Slaapapneu is een chronische aandoening gekenmerkt door het stokken van de adem tijdens de slaap. 1 Op 5 volwassenen lijdt aan een vorm van slaapapneu, terwijl slechts 10% van deze patiënten in behandeling is. Zo zijn er naar schatting 200 miljoen individuen niet gediagnosticeerd. Slaapapneu eist een hoge tol op lichaam en geest. Zo hebben patiënten een tweemaal grotere kans op sterfte door cardiovasculaire aandoeningen en zijn ze vijfmaal vaker betrokken in een auto-ongeval.

De impact van slaapapneu op andere chronische aandoeningen, evenals de sterk verhoogde vermoeidheid, genereert naar schatting een kost voor de Belgische belastingbetaler van € 800 miljoen euro per jaar.

Doordat slaapapneu's prevalentie gelinkt is aan leeftijd en overgewicht, wordt de aanpak van deze aandoening een groeiende en acute uitdaging.

Over Ectosense

Ectosense is een Belgische startup en aanbieder van innovatieve ‘digital health’ oplossingen voor de aanpak van slaapaandoeningen. De onderneming werd geïncubeerd binnen het imec.istart programma. Met haar eerste product, NightOwl®, herdefinieert het bedrijf de manier waarop slaapapneu klinisch gediagnosticeerd wordt. NightOwl® elimineert de nood voor complexe en grote systemen voor het maken van een nauwkeurige slaapapneu diagnose. Het bedrijf combineert geminiaturiseerde biosensoren met cloud-gebaseerde data-analyse die aangedreven wordt door complexe algoritmes die fysiologische metingen vertalen naar direct interpreteerbare informatie.

Voor loopbaanmogelijkheden, zakelijke opportuniteiten en persinformatie, contacteer ons via www.ectosense.com.

Over Saffelberg Investments

Saffelberg Investments is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met een kapitaal van € 300 miljoen. Het bedrijf focust op lange-termijn investeringen in snelgroeiende ondernemingen via risicodragende financiering. Saffelberg is wereldwijd actief en participeert in bedrijven die opereren in diverse sectoren door middel van het voorzien in kapitaal en mezzanine financiering. Recentelijk focust Saffelberg op de sectoren van hernieuwbare energie, vastgoed en levenswetenschappen. Voor meer informatie, bezoek www.saffelberg.com.

Over Imec

Imec is een wereldwijd toonaangevende onderzoek en innovatie hub in nano-elektronica en digitale technologie. Het imec.istart business acceleratie programma ondersteunt ondernemers met de vroege ontwikkeling van hun startups tijdens de eerste 12 of meer maanden. Het doel van deze incubatie is om de haalbaarheid van een zakelijke ‘proof-of-concept’ af te toetsen, de (commerciële) lancering van het eerste product voor te bereiden en het oprichten van een startup om de commercialisatie te drijven samen met de imec.istart bedrijfspartners.

Over Future Health ZOL

Future Health ZOL promoot en ondersteunt klinische studies, onderzoek, innovatie en zakelijke ontwikkeling in het Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk) om patiëntenzorg te verbeteren. Future Health ZOL reikt uit naar die spelers die relevante digitale en mobile technologie ontwikkelen en behoefte hebben aan medisch expertise en een intramurale test- en validatie-setting. Future Health ZOL opereert in samenwerking met de Mobile Health Unit, een multidisciplinair onderzoeks- en ontwikkelingslabo van de Universiteit Hasselt, Ziekenhuis Oost-Limburg en Jessa Ziekenhuis (Hasselt).

Over Start it @ KBC

Start it @KBC promoot en ondersteunt ondernemers met innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen, en vormt zo België’s grootste community voor start-ups. Het helpt met de (internationale) kruisbestuiving van onder meer dan 600 start-ups en scale-ups, maar eveneens onder investeerders, ervaren mentors, experten uit een grote verscheidenheid aan domeinen, en andere globale accelerators en incubators. Voor meer informatie, bezoek www.startit.be

 

Contacteer ons
Over Ectosense

Ectosense is een Belgische startup en aanbieder van innovatieve ‘digital health’ oplossingen voor de aanpak van slaapaandoeningen. De onderneming werd geïncubeerd binnen het imec.istart programma. Met haar eerste product, NightOwl®, herdefinieert het bedrijf de manier waarop slaapapneu klinisch gediagnosticeerd wordt. NightOwl® elimineert de nood voor complexe en grote systemen voor het maken van een nauwkeurige slaapapneu diagnose. Het bedrijf combineert geminiaturiseerde biosensoren met cloud-gebaseerde data-analyse die aangedreven wordt door complexe algoritmes die fysiologische metingen vertalen naar direct interpreteerbare informatie.

Voor loopbaanmogelijkheden, zakelijke opportuniteiten en persinformatie, contacteer ons via www.ectosense.com.